Uncategorized

Situasjoner der man trenger skyvelære

0

Korrekte målinger er nesten alltid en forutsetning for gode resultat – uansett sammenheng. For vanlige byggeprosjekter og lignende er det selvfølgelig mer enn nok med en vanlig tommestokk, vater og lignende. Det er tross alt ikke vanlig med feilmarginer lavere enn 1 mm i slike sammenhenger. I andre situasjoner kan et bra skyvelære være redningen, denne smarte dingsen kan måle både innvendige og utvendige dimensjoner med en helt annen nøyaktighet.

Hvis du ikke har opplevd noen situasjon der du trenger en skyvelære, da trenger du sannsynligvis ikke en. Det er som allerede nevnt sjelden nødvendig med høyere presisjon enn millimeter i hverdagen, og selv om man for eksempel må finne korrekt dimensjon på en mutter så er det ofte raskere å bare prøve og feile noen ganger.

I andre situasjoner skal man kanskje lage en helt ny komponent, og hvis det for eksempel handler om å lage metallkomponenter som skal passe eksakt sammen med en annen komponent er det viktig med nøyaktige mål. Det samme gjelder i forbindelse med for eksempel kvalitetskontroll innenfor industrien.

Det finnes både analoge og digitale skyvelærer, og selv de analoge har imponerende nøyaktighet takket være en såkalt nonieskala. Samtidig kan det være raskere og enklere å bruke et digitalt, og det er dessuten mulig å finne rimelige digitale skyvelærer. Eneste ulempen med de digitale skyvelærene er kanskje avhengigheten av batteri, men hvis man benytter skyvelæren jevnlig skal det ikke være noen stor utfordring å ha noen batterier i reserve.

Det er viktig å være forsiktig med skyvelæren, uansett om man velger analogt eller digitalt. Hvis man bruker for mye trykk kan det forårsake feilaktige målinger, hvis det er svært viktig å hele tiden være sikker på at målingene er riktige så finnes det spesielle kalibreringsstykker som kan benyttes for å sjekke og justere målingen.

Få hjelp med renoveringen

Previous article

Oversettelser på en profesjonell måte

Next article

You may also like