Uncategorized

Trening med kettlebell og manualer er for alle

0

Tenker du på Dwayne «The Rock» Johnson når du hører ordet kettlebell? Eller tror du at trening med manualer bare er for topptrente kroppsbyggere? Det er heldigvis langt fra sannheten, trening med kettlebell og manualer er noe som passer for praktisk talt alle.

Velg en kettlebell som passer deg

En kettlebell er egentlig bare en stor kule med et håndtak. Det geniale er at denne formen gjør at øvelser blir enda litt mer utfordrende sammenlignet med vekter som har et mer balansert og sentrert håndtak, som vanlige manualer.

Når du kjøper kettlebells som nybegynner, så er det ekstra viktig å velge en kettlebell som du faktisk kan bruke på en trygg og god måte. Flere øvelser med kettlebell involverer litt vanskelige løft, der du for eksempel skal løfte en kettlebell over hodet. Det anbefales at du velger en vektklasse som du kan løfte 3-5 ganger over hodet. Fo en nybegynner tilsvarer det en kettlebell med vekt mellom 8 og 12 kg. Husk på at du kan oppgradere senere, og det finnes kettlebells som veier 40 kg og mer!

Manualer er smart og enkelt trening

Manualer er et klassisk og svært fleksibelt treningsverktøy. Det er ikke bare armene som trenes når du bruker manualer, det er mulig å trene hele overkroppen, i tillegg til den viktige kjernemuskulaturen. Manualer deler en stor fordel med kettlebells, og det er at de er såkalt frie vekter. Det betyr at øvelsen ikke styres i et fast spor, men kroppen må hele tiden kompensere for små bevegelser og belastninger når manualen skifter posisjon. Det er det som medfører at større muskelgrupper aktiveres, samtidig som kjernemuskulaturen også styrkes.

Det er faktisk nybegynnere som får størst uttelling av styrketrening, derfor bør du definitivt vurdere kettlebells og manualer som en del av treningsregimet ditt. Det vil du definitivt ikke angre på.

Lønner det seg å vaske klær og kjøre tørketrommel når strømmen er rimelig?

Previous article

Lett å bli avhengig av nytelse

Next article

You may also like